Jaimie van Sikkelerus vijfde in eindstand Brits Supersport Kampioenschap

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team is in de eindstand van het Brits Supersport Kampioenschap vijfde geworden.

Het afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd op het programma in Brands Hatch. In verband met de hevige regenval op zaterdagochtend besloten Jaimie en het team om de eerste vrije training over te slaan. De tweede training was half nat en droog en dat verliep super. Op dit moeilijke circuit had hij gelijk een goede snelheid te pakken en zette een derde tijd op de klok.

Op zaterdagochtend was het droog en hierdoor ging Jaimie op slicks de kwalificatie in. Na verschillende snelle ronden zette Jaimie hierin een vijfde tijd op de klok en was hiermee slechts 0,2 sec langzamer dan de snelste.

Op zaterdagmiddag stond de sprintrace op het programma, welke was ingekort naar tien ronden. Deze beslissing werd genomen in verband met het slechte weer. De hemelpoort stond wijd open waardoor er niet gereden kon worden. De start van de eerste manche viel iets tegen omdat Jaimie ingesloten werd. Tijdens de eerste ronde maakte hij al een aantal plaatsen goed en klom op van een achtste naar een vijfde plaats. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en had na drie ronden de derde plaats al in handen. Omdat de baan aan het opdrogen was en Jaimie met een zachtere afstelling reed, kon hij niet meer versnellen en moest hij de wedstrijd zo uitrijden. Jaimie was een paar keer bijna de controle kwijt maar wist de wedstrijd toch op een hele nette vierde plaats uit te rijden.

Op zondag was de hoofdrace over zestien ronden. De start viel iets tegen maar tijdens de eerste ronde maakte Jaimie opnieuw veel plaatsen goed. Op een zesde plaats rijdend kwamen er in de derde ronde twee rijders vlak voor hem ten val. Om een crash te voorkomen, moest Jaimie hard remmen. Het ging maar net goed en Jaimie verloor hierbij twee plaatsen. Na dit voorval had Jaimie even nodig om weer in zijn ritme te komen maar na acht ronden, had hij de vijfde plaats alweer in handen. Vervolgens begon Jaimie het gat tot aan de rijder voor hem te dichten maar hierbij gleed zijn voet telkens van de voetsteun af. Toen Jaimie in de aanval ging, miste hij de bocht en vloog het grind in. Hij wist de motor overeind te houden en sloot weer aan in het gevecht om de tiende plaats. Zijn voet bleef telkens van de voetsteun glijden en achteraf bleek dat Jaimie een steentje op zijn radiateur heeft gehad waardoor zijn motor koelwater verloor, wat op de zijkant van de motor lekte. Jaimie reed de wedstrijd uit op een tiende plaats.

In de eindstand van het kampioenschap is Jaimie op een vijfde plaats geëindigd. Jaimie en zijn team willen alle sponsoren bedanken voor hun ondersteuning.