CFS Hossegor winst voor Damien Knuiman, sterke comeback Jeremy Knuiman

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Hossegor.

Damien had een redelijke start rond plaats 5 in de eerste bocht en probeerde direct na voren te rijden. Na twee ronden kon Damien de tweede plaats overnemen en bleef hij vechten om de achterstand naar de leider te verkleinen. Na 45 minuten kwam de pitstop en die ging erg snel voor Damien, hierdoor vond hij de aansluiting bij de leider in de wedstrijd en zette hij de aanval in. Hij kon gelijk de leiding overnemen en een klein gaatje slaan van ca. 15 seconden. Damien reed constante tijden tussen de vele achterblijvers en kon zijn eerste plaats behouden tot over de finishlijn. Na anderhalf uur wedstrijd betekende dit de hoogste plaats op het podium en nam hij de leiding van het kampioenschap over. Dit betekend dat hij komend weekend met rode nummerplaten achter het starthek in Saint-Léger-de-Balson staat.

Voor Jeremy was dit zijn eerste wedstrijd terug na zijn schouder blessure van een paar maanden geleden. Gelukkig is hij hiervan helemaal goed hersteld.

Om 13:45 uur ging Jeremy samen met ca. 350 andere rijders voor zijn 2,5 uur durende wedstrijd van start. Hij had een redelijke start op een 15e plaats, de eerste ronde wist Jeremy als 12e door te komen. Jeremy begon steeds beter in zijn ritme te komen, iets wat in het begin van de wedstrijd nog een beetje ontbrak vanwege het lange tijd niet kunnen rijden. Hij wist zichzelf steeds meer naar voren te rijden en lag na een goede eerste verlopende pitstop op een 9e plaats. Na de eerste pitstop werd de baan steeds zwaarder, hierdoor wist Jeremy nog beter in zijn ritme te komen en wist de aansluiting te vinden bij zijn voorgangers. Hij kon de aanval inzetten en wist na 1,5 uur wedstrijd de 7e plaats te veroveren. Helaas bij de tweede pitstop na 1 uur en 40 minuten wedstrijd kwamen we erachter dat Jeremy problemen met zijn motor had. Bij het herstarten van de motor na het tanken was deze met geen mogelijkheid meer aan de gang te krijgen. Helaas kon Jeremy hierdoor de wedstrijd niet hervatten.

Nu zijn we druk met de voorbereidingen op de vijfde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Saint-Léger-de-Balson die dit weekend alweer plaats zal vinden.

Foto’s PEIO46