Dutch Motorcross Nationals Oss Jeremy en Damien Knuiman

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de NK MX Nationals in Oss op de planning staan. Dit was de eerste van zes wedstrijden van de MX Nationals. Een nieuwe serie races toegevoegd aan het Open Nederlands Kampioenschap (wel apart geklasseerd).

In de tijdtraining kon Damien goed de mooie baan van Oss verkennen, hij zette een 6e tijd neer in het begin. Daarna was het erg moeilijk ruimte te creëren door de rode vlag situatie, maar in de laatste ronde van de training wist Damien nog een goed rondje neer te zetten en wist een 3e tijd neer te zetten in groep A. Dit betekende een 5e plaats voor het kiezen van een startplek.

In de eerste manche had Damien geen goede start en moest de wedstrijd beginnen rond de 16e plaats. Direct wist Damien de aanval in te zetten en kon veel plaatsen goed maken. Na een ingekorte wedstrijd van 22 minuten wist Damien zich helemaal terug te vechten naar een hele goede 6e plek. Hiermee was hij erg tevreden.

In de tweede manche was Damien beter weg, en wist als 6e door de eerste bocht heen te komen. Hij wist direct aansluiting te vinden bij het kopgroepje en lag op een 5e plek. Hij wist het groepje goed bij te houden en ging in de aanval in een gevecht voor de 3e plek in de wedstrijd. Na 15 minuten wedstrijd reed Damien de afdaling omlaag. Zijn voorwiel schoof weg en hij kwam hard ten val en kwam vast te liggen onder de motor. De harde klap die hem overal zeer deed en door de grote achterstand die hij opliep besloot hij dat het verstandig was om niet verder rijden en kon daardoor helaas de wedstrijd niet finishen. De snelheid en het ritme waren goed iets wat zelfvertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. Nu is hij zichzelf aan het voorbereiden voor de eerste Dutch Masters of Motorcross in Harfsen dit weekend.

In de tijdtraining had Jeremy goed zijn ritme te pakken, alleen was het heel moeilijk een goede rondetijd neer te zetten voor Jeremy door het drukke verkeer in de baan. Ook een aantal eigen foutjes in enkele ronden waren er de oorzaak van dat Jeremy niet verder kwam dan een 15e plaats.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond de 13e plaats, Jeremy had moeite met zijn ritme te pakken in de eerste ronden van de wedstrijd maar kon toch enkele posities goed maken, en kwam halfweg de wedstrijd door op een 10e plaats. Later kreeg Jeremy beter zijn ritme te pakken en kon in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog een aantal plekken winst pakken. Hij wist uiteindelijk op een nette 7e plaats over de finish te komen.

In de tweede manche had Jeremy een slechte start rond de 20e plaats. Hij had gelijk goed zijn ritme te pakken en wist heel snel naar voren te rijden. Na 12 minuten wedstrijd kwam hij door op een 8e plaats. In de laatste 10 minuten kon Jeremy nog een tandje bijzetten en wist nog 3 plaatsen goed te maken om op een hele mooie 5e plaats te finishen. Hij werd 6de in de totaaluitslag.
De volgende wedstrijd op de planning is aankomende zondag de eerste Dutch Masters of Motorcross in Harfsen.