Moeilijk weekend voor Team Twenty Racing Suspension in eerste ADAC race

Afgelopen weekend was de start van het ADAC MX-Masters seizoen in Fürstlich-Drehna. Dit was de eerste wedstrijd in een serie van 8, om de titel MX-Master. Voor de rijders van het Twenty Racing Suspension team, Jeremy en Damien Knuiman, is dit een nieuw hoofdstuk in hun carrière.

Vrijdags tijdens de administratieve en technische keuring was alles oké.

Zaterdags in de vrije training verliep het soepel voor beide rijders. Ze vonden het een mooie technische baan met veel springschansen en een vrij hoge snelheid. Tijdens de kwalificatietraining bleek het al snel dat veel rijders aan elkaar gewaagd waren en dat het niveau erg hoog is.

Damien zijn klasse reed in twee groepen en in zijn groep kon Damien de 12e plaats noteren.
Bij Jeremy gingen ook twee groepen van start en hij wist zich als 8e te kwalificeren. Dit betekende voor beide rijders dat zij in de middenmoot respectievelijk als 24e en 16e een startplaats uit mochten zoeken.

In de eerste manche op zaterdag begon Damien met een slechte start. Hij had moeite met het hoge tempo in het begin van de wedstrijd die 20 minuten en 2 ronden duurde. Op het einde van de race kon hij verschillende plaatsen goedmaken. Hij reed voor wat hij waard was en kon uiteindelijk als 22e over de streep komen.
Voor Jeremy was de start ook niet zo best, maar door de eerste bocht kort af te draaien wist hij de valpartijen te ontwijken en kon als 15e beginnen. Al snel maakte hij enkele plaatsen goed, en wist na enkele ronden de 13e positie in te nemen. In zijn gretigheid om de 12e plaats te veroveren, maakte hij een foutje en viel. Vanaf positie 20 kon hij nog terugvechten naar plaats 18.

Op zondag was eerst een warming-up training van 15 minuten. Aansluitend stonden er nog 2 manches op het programma.
De eerste manche op zondag had Damien wederom een slechte start. Hij kon de eerste ronden veel posities goedmaken en reed van een 30e naar een 18e positie.
Jeremy had in deze manche ook een slechte start en moest de race vanaf een 25e positie beginnen. Hij maakte veel posities goed totdat halverwege de race zijn motor begon te roken en hij met machinepech de race moest staken. Dit betekende een DNF voor hem.

De tweede manche op zondag was wederom erg moeilijk voor Damien. Een slechte start en moeite met het hoge tempo aan het begin van de wedstrijd speelde hem parten. Zijn zelfvertrouwen op de snelle baan kwam pas in de tweede helft van de race terug, en vocht van plaats 35 terug naar plaats 22.
De tweede manche van Jeremy was er ook een om snel te vergeten. Op een 18e positie rijdende kreeg hij wederom technische problemen, waardoor hij niet finishte.

Een moeizaam weekend voor beide rijders van het Twenty Racing Suspension Team, waarin ze veel geleerd hebben en zich hierdoor beter en anders voor kunnen bereiden op de volgende wedstrijden. De eerstkomende wedstrijd is komend weekend in Dreetz.