Positief weekend voor Team Twenty Racing Suspension in tweede ADAC race

Afgelopen weekend was de tweede wedstrijd van de ADAC MX-Masters in Dreetz. Nauwelijks een week na de race in Fürstlich Drehna stonden de rijders weer aan de start. In de tussenliggende week werd er nog een lichte training afgewerkt.

Wederom was er vrijdag de administratieve en technische keuring. Hier was alles oké.

Zaterdag in de vrije training liep het soepel voor Damien. Jeremy had te kampen met een kapotte bougie en moest hierdoor met zijn andere motor rijden. Ze vonden het beide een mooie zware zandbaan. Tijdens de kwalificatietraining bleek Damien al snel het goede ritme gevonden te hebben en kon een mooie vierde plaats in groep twee noteren, wat dan een achtste plaats aan het starthek betekende.
Voor Jeremy liep het nog steeds niet soepeltjes. Wat hij ook probeerde, meer als een 10e tijd zat er niet in. Voor hem betekende dit dat hij als 20e rijder een startplaats uit mocht zoeken.

In de eerste manche op zaterdag begon Damien met een slechte start. Hij maakte veel posities goed. Halfweg de race reed hij op een 15e positie, toen hij viel. Met zijn been onder de motor was hij niet direct weer weg. Vanaf plaats 36 reed hij nog terug naar een 27e plaats. Jeremy had een redelijke start en in de eerste bocht wist hij kort af te draaien en de race op positie 5 te beginnen. Hij reed een hele nette wedstrijd en wist uiteindelijk als 9e binnen te komen.

Op zondag was er eerst een warming-up training van 15 minuten. Aansluitend stonden er nog 2 manches op het programma. Helaas viel Damien hard in deze warming-up training, iets wat hem de rest van de dag parten speelde. De eerste manche op zondag had Damien wederom een slechte start. Hij kon de eerste ronden veel posities goedmaken en reed van een 30e naar een 18e positie.
Jeremy had in deze manche ook een slechte start en moest de race vanaf een 25e positie beginnen. Hij maakte veel posities goed en kon de wedstrijd afsluiten met een mooie 15e plaats.

De tweede manche op zondag was wederom erg moeilijk voor Damien. Na een slechte start wist hij op de zware zandbaan van Dreetz veel posities goed te maken om uiteindelijk als 20e te eindigen.
Tijdens de start van de tweede manche van Jeremy was er een valpartij voor hem in de eerste bocht. Jeremy moest uitwijken en belandde naast de baan. Hierdoor moest hij bijna achteraan het veld beginnen. Hij reed een geweldige inhaalrace en maakte elke ronde diverse plaatsen goed, om uiteindelijk als 14e te eindigen.

Een stap in de goede richting voor beide rijders van het Twenty Racing Suspension Team. Ook hier in Dreetz hebben ze weer veel geleerd. De eerstkomende wedstrijd is woensdag 1 mei in het Duitse Kamp Lintfort.