POSITIEF NIEUWS ROBERT FOBBE

Na twee Dutch Masters of Motocross wedstrijden waar het Fobbe behoorlijk tegen zat kunnen we ook positief nieuws melden.

Eerst het verslag van de laatste twee Dutch Masters of Motocross wedstrijden.

Nadat Fobbe in Harfsen tijdens de eerste DMoM op een haar na de top 10 miste waren de verwachtingen hoog om in Oldebroek tijdens zijn thuiswedstrijd 2 mooie resultaten neer te zetten.

Het ging echter al meteen mis tijdens het aanzetten voor de eerste ronde in de kwalificatie, zonder te vallen werd zijn arm uit de kom getrokken en zat het weekend er meteen al op voor de 24 jarige coureur.

Na een paar weken rust ging Fobbe in Markelo voor revanche, echter maakte een onschuldige schuiver op de natte en gladde baan er een weekend van om snel te vergeten.

De voorrem liep hier dusdanige schade bij op dat het voorwiel blokkeerde en Robert te voet met de transponder in de hand richting de pist moest om op zijn reserve KX 450 er nog een tijd uit te kunnen persen.

Net voor de finishvlag viel leek hij nog op tijd te zijn maar in zijn enige volledige ronde viel een rijder voor hem en had hij geen tijd op de klokken kunnen zetten.

Als laatste naar het starthek, met beide starts bij de valpartij betrokken en alleen in de 2e manche punten gepakt met een 14e plaats…

Dan het goede nieuws.

Op Koningsdag werd in het Groningse Marum een wedstrijd om het Open Nederlandse Kampioenschap verreden.

Fobbe wist na alle malheur die hij in de afgelopen weken mee had gemaakt twee zeer sterke manches te rijden.

In de 1e manche was de start zeer goed van Fobbe die zich gelijk met de koppositie bemoeide. Lange tijd reed Robert op plaats vier maar moest uiteindelijk zich tevreden stellen met een vijfde plek, wat zeker een goed resultaat was.

De start van de 2e reeks verliep ook zeer goed voor Fobbe. Als vierde begint hij aan zijn wedstrijd en leek er weer een mooie uitslag aan te komen. Maar daarna remde Robert zijn machine dood en koste dit hem veel tijd. Even later kan het gas er weer op en komt de motocrosser uit ’t Loo / Oldebroek met een achtste plaats over de finish.

Dit liet hem als zevende eindigen in het dag klassement.