Dubbele winst voor Team Twenty Racing Suspension rijders in Horst

Op 1 mei reden de jongens in het Duitse Kamp Lintfort een wedstrijd in de Open Klasse, wat betekend dat de MX1 en MX2 klasse samen rijden. Op de harde ondergrond was het even wennen maar met een 19e en 10e plaats voor Jeremy en een 18e en 17e plaats voor Damien keerden de rijders tevreden huiswaarts.

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman een wedstrijd bij de MON in Horst op de planning staan. Dit was een wedstrijd op een zware zandbaan, beide races waren een goede training voor de komende ADAC-wedstrijden.

In Horst gingen de gebroeders Knuiman wiel aan wiel rond in de tijdtraining. Ze wisten een goede flow op de baan te vinden. Dit betekende voor Jeremy die in de allerlaatste ronde de snelste tijd noteerde een 1e startplaats achter het starthek. Damien zette een 3e plaats overall neer (tevens de snelste MX2 rijder), en mocht als derde een startplaats uitzoeken.

 

Beide rijders kwamen minder goed weg bij de start, maar gingen gelijk in de aanval. Jeremy wist zichzelf al heel snel naar voren te rijden en kwam na 3 ronden door op de eerste plaats. Hij wist goed zijn tempo te houden en kwam deze manche ook als 1e rijder over de finish.

Ook Damien wist zijn flow te pakken en vocht vanaf een 20e plaats terug naar een 5e plaats bij de Open Inters. Dit betekende een 1e plek bij de MX2.

In de tweede manche had Jeremy een goede start en ging als tweede rijder het bos in. Hij wist in de eerste ronde al door te stoten naar een 1e plaats. Hij had een goed tempo en liep elke ronde wat uit. Door een kleine valpartij was Jeremy even uit zijn ritme, maar toen hij zijn ritme weer gevonden had, pakte hij een goed tempo en wist deze manche op een overtuigende manier winnend af te sluiten.

Damien had helaas weer een mindere start maar wist direct in de eerste paar bochten veel plaatsen goed te maken en kwam op een 12e plaats door na de eerste ronde. Na drie ronden wedstrijd kwam hij ten val nadat hij met zijn voet in het afzetlint bleef hangen.

Damien herpakte zichzelf en reed erg sterk terug om uiteindelijk op een 4e plaats te eindigen bij de Open Interklasse en hij was wederom de snelste MX2 rijder.

Voor beide rijders was dit een goed leerweekend. De volgende wedstrijd van de jongens zal   over 2 weken zijn bij de volgende ADAC in Vellahn.


Foto’s Danny Relouw