Top tien plaatsen voor Eckelboom en Nijlant in DMX Staphorst

Het GT Husqvarna team kwam het afgelopen weekend aan de start in de DMX-wedstrijd in Staphorst.

Voor Lenn Eckelboom was het zijn eerste deelname aan een DMX-wedstrijd en reed in de 85cc kleine wielen. Hij wist in de tijdtraining een elfde tijd neer te zetten. Na een goede start in de eerste manche wist hij op een achtste plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche ging het lekker en wist hij opnieuw als achtste te finishen. Dit was ook zijn positie in het dagklassement.

Hidde Nijlant had vorige week al deelgenomen aan een clubwedstrijd in Staphorst en was daardoor al wat gewend aan de baan. Hij wist in de training een negende tijd neer te zetten. Na een goede start in de eerste manche zat hij lekker in zijn ritme en wist hij op een zesde plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en wist hij na een constante wedstrijd op een vijfde plaats te finishen. In het dagklassement eindigde Hidde op een zesde plaats in Staphorst.

Voor Jordi Tuitert was het weer zijn eerste wedstrijd nadat hij acht weken geleden zijn pols had gebroken in Arkel. In de tijdtraining reed hij nog wat verkrampt en wist hij zich met een veertiende tijd net niet te kwalificeren voor de A groep.

In de eerste manche van de B groep pakte hij een matige start en kwam vervolgens in de eerste bocht in de verdrukking terecht. Gedurende de wedstrijd kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar wist zich wel vanaf een elfde plaats terug te knokken naar een zevende plaats. In de tweede manche was zijn start beter en ging het rijden beter. Dit leverde hem een nette derde plaats op. Dit gevoel neemt Jordi mee zodat hij in de komende weken verder kan werken aan zijn herstel. In het dagklassement werd hij vierentwintigste in Staphorst.

Voor Bart Lasschuyt was het de eerste keer op het circuit van Staphorst. In de tijdtraining zette hij een twintigste tijd op de klok en kwalificeerde zich hiermee voor de B groep.

In de eerste manche moest Bart vanaf de tweede startrij starten. Omdat er in de eerste bocht een valpartij was, begon Bart als voorlaatste aan de wedstrijd maar wist zich gedurende de wedstrijd wel terug op te werken naar een veertiende plaats.

Ook in de tweede manche starte hij vanaf de tweede startrij. Ook nu had hij een valpartij en weer moest hij achteraan beginnen. Hij gaf alles wat hij had en wist op een dertiende plaats over de finish te komen. Met deze resultaten werd hij vierendertigste in het dagklassement.

 

Fotocredits – Henry Dunnewind