Robin van Oldeniel vierde in NK 250 in Westerbork

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team is in het Nederlands Kampioenschap 250 in Westerbork vierde geworden.

In de tijdtraining wist Robin een zevende tijd op de klok te zetten. Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat hij er redelijk bij en kwam op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Al snel begon hij plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een zevende plaats. Echter na een aantal ronden kreeg hij problemen met zijn bril en was gedwongen om deze af te gooien. Nadat hij veel werk had verzet, kon hij de vijfde plaats overnemen. Robin hield het tempo hoog en wist in de laatste ronde nog een hele snelle tijd neer te zetten. Hij kwam nog tot aan het achterwiel van de vierde man maar werd uiteindelijk vijfde.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een zevende plaats uit de eerste ronde. Na drie ronden had hij de vierde plaats in handen en dit wist hij de rest van de manche vast te houden. Hij reed constante rondetijden maar had wel een minder goede flow dan in de eerste manche. Robin eindigde op een vierde plaats en dit was ook zijn uitslag in het dagklassement.

Hidde Nijlant, Jordi Tuitert en Bart Lasschuyt reden DMX wedstrijden in Gouda en Geldermalsen.

Hidde Nijlant wist in de DMX-wedstrijd in Gouda op het podium te eindigen. Hidde zette in de tijdtraining een vierde tijd op de klok. Na een goede start in de eerste manche begon hij ook op een vierde plaats aan de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd wist hij deze positie vast te houden en finishte als vierde.

 

 

De start van de tweede manche was minder goed maar hij wist al snel plaatsen goed te maken en kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd nog twee plaatsen winst te boeken en finishte als derde. Dit leverde hem ook een derde plaats op in het dagklassement.

Na Gouda volgde de DMX-wedstrijd in Geldermalsen. In de tijdtraining moest Hidde even wennen aan de harde ondergrond en kwam tot een zesde tijd. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gedurende de wedstrijd verloor hij een aantal posities en finishte als zesde.

De start van de tweede manche was veel minder goed en op een twaalfde plaats kwam hij ditmaal uit de eerste bocht. Hij herstelde zich goed en kwam terug naar voren totdat hij in de voorlaatste ronde ten val kwam en genoegen moest nemen met een zevende plaats. Hiermee werd hij zesde in het dagklassement.

Jordi Tuitert wist in de tijdtraining van de 125cc klasse in Gouda een dertiende tijd neer te zetten. Helaas was dit net niet voldoende voor de A groep en moest daardoor in de B groep rijden. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Door een valpartij viel hij terug naar een tiende plaats. Hij herstelde zich goed en kwam terug naar een zevende plaats totdat hij opnieuw ten val kwam. Toch wist hij zich in het resterende deel van de wedstrijd terug te knokken naar een zesde plaats maar was hier niet tevreden over.

 

Gebrand op een beter resultaat stond Jordi achter het starthek in de tweede manche. Ook ditmaal pakte hij een goede start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Door een valpartij in de eerste ronde viel hij terug naar een twaalfde plaats. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en finishte als vijfde. Met deze resultaten eindigde hij op een 23ste plaats.

In Geldermalsen was de baan nog nat en glad in de training. Jordi wist in deze omstandigheden een zestiende tijd op de klok te zetten. In de eerste manche pakte hij een mindere start en kon pas op een vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de manche maakte hij een aantal plaatsen goed en finishte op een zeventiende plaats.

Ook in de tweede manche kwam Jordi matig weg bij de start en begon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd. Omdat het regende was de baan erg modderig geworden. Met een goed ritme wist Jordi vele plaatsen goed te maken en reed terug naar een tiende plaats. In de slotfase moest hij nog een plaats afstaan en finishte uiteindelijk op een elfde plaats. In het dagklassement legde hij beslag op een twaafde plaats.

 

 

Voor Bart Lasschuyt was het de eerste keer dat hij op het circuit van Gouda reed. In de tijdtraining zette hij een zeventiende tijd op de klok en moest hierdoor in de B groep rijden.

In de eerste manche had Bart geen goede start maar door constant te rijden, wist hij toch terug te komen naar een dertiende plaats.

Ook in de tweede manche pakte hij een matige start maar wist al snel plaatsen goed te maken en finishte uiteindelijk op een achtste plaats, wat hem in het dagklassement een zevenentwintigste plaats opleverde.

In Geldermalsen begon hij aan de dag met een zevenentwintigste tijd in de tijdtraining. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en wist na een constante wedstrijd vijfentwintigste te worden.

 

Door de regenval was de baan in de tweede manche erg modderig. Bart pakte een goede start en reed lang op een achttiende plaats. In de slotfase kwam hij even ten val en moest daardoor genoegen nemen met een vierentwintigste plaats. Dit leverde hem een zesentwintigste plaats op in het dagklassement.

Berjn Eckelboom kwam aan de start in de UMX-wedstrijd in Harfsen. In de training was de baan nog nat door de regen. Berjn wist in de tijdtraining een zeventiende tijd neer te zetten van de in totaal 125 rijders en plaatste zich hiermee voor de A groep.

In de eerste manche pakte Berjn een goede start en wist na een constante wedstrijd zesde te worden in de 500 klasse.

 

Bij de start van de tweede manche kwam Berjn in de derde bocht ten val waardoor hij achter in het veld aan de wedstrijd moest beginnen. Hij kwam terug naar een zevende plaats maar maakte toen een klein foutje en werd vervolgens door een andere rijder in zijn rug geraakt. Ondanks dit zette hij door en wist er nog een negende plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde op een zevende plaats en staat vierde in de tussenstand.

 

Fotocredits:

Henry Dunnewind

DH – MX Fotografie

Photos By Noa