Moeilijke wedstrijd voor Jeremy Knuiman ADAC Masters in Vellahn

Afgelopen weekend stond de 3e wedstrijd van de ADAC Masters in Vellahn op het programma. Helaas verscheen Damien Knuiman niet aan de start vanwege een opgelopen blessure tijdens een training. De beslissing om niet deel te nemen werd woensdag voor de wedstrijd genomen, omdat het beter is de blessure eerst voldoende te laten genezen en dan weer 100% fit aan de start te verschijnen. Dit betekende dat alleen Jeremy aan de wedstrijd deelnam.
Voor zaterdag stond er een vrije training, de kwalificatie en de eerste manche op het programma. Voor zondag een warming-up training en aansluitend de tweede en derde manche.

Tijdens de vrije training vond Jeremy al snel de goede lijnen op de schitterende baan van Vellahn. Tijdens de kwalificatietraining ging het redelijk lekker en het gevoel was goed. Maar wat hij ook probeerde, uiteindelijk kon hij maar een 13e tijd noteren. Dit betekende een rechtstreekse kwalificatie voor de wedstrijden, maar helaas een 25e plaats voor het uitzoeken van een startplek.

De eerste manche op zaterdagmiddag werd onder zonnige omstandigheden met een temperatuur van 23 graden verreden. De startplaats aan de uiterst linkse kant van de binnenzijde was nog beschikbaar en deze nam hij in. Helaas betekende dit in de eerste bocht dat hij helemaal ingesloten werd en achter aan het veld moest aansluiten. De tweede rondetijd reed hij op een 26e positie toen hij ten val kwam door een steen (de baan was voorzien van opgebrachte grond, wat meer weg had van steenpuin).

Heel het stuur en de voorvork stonden krom en hij moest een pitstop maken om een en ander te fatsoeneren om verder te kunnen rijden. Meer dan een 38e plaats was hierdoor niet mogelijk.
Na de evaluatie zaterdagavond werden er nieuwe plannen voor zondag gesmeed om hier vol goede moed aan te beginnen. De warming-up training verliep lekker alleen was de vering niet optimaal afgesteld volgens Jeremy.
Tijdens de start van de tweede manche stond hij op een andere startplek en was redelijk weg van het hek. Helaas in de eerste bocht werd hij wederom ingesloten. Hij reed vanaf een 36e plaats naar een 23e plaats tot de laatste ronde, waar een klein inschattingsfoutje werd afgestraft met 3 plaatsen verlies. Hij eindigde deze manche op een 26e plaats.

Tijdens de start van de 3e manche besloot Jeremy om aan de rechterkant plaats te nemen en was erg goed weg bij het hek. De eerste bocht werd iets te laat ingestuurd, zodat er wat plaatsen verloren gingen, maar hij kon als 15e de manche beginnen. 25 minuten + 2 ronden lang streed hij om de posities 10 tot en met 20. Elke ronde een plaats beter of slechter. Uiteindelijk maakte hij een klein stuurfoutje en kon deze manche op een 19e plaats beëindigen voor een 22e plaats in de dag uitslag. Achteraf thuis in de werkplaats bleek er dusdanige schade aan het rijwielgedeelte van de motor te zijn, wat zondag zeker parten heeft gespeeld. Wederom weer veel geleerd in deze sterk bezette wedstrijd en door de positieve uitslag van de derde manche kijkt Jeremy vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijden.