TM MOTO STEELS DR JACK – GP DI LETTONIA – ROUND #9 MONDIALE MX2 – ROUND 6 EMX125

De negende ronde van het MXGP Wereldkampioenschap vond plaats op de zanderige baan van Kegums, op Letse bodem. De GP van Letland was de terugkeer van onze Yago Martinez in MX2 na de blessure in Montevarchi en een nieuwe afspraak met het EMX125 Europees Kampioenschap voor Brando Rispoli.

In de MX2-tijdritten eindigde Yago met de 16e beste tijd, de basis om de RAM Qualifying race te starten. Een wedstrijd die slecht voor hem begon met een zware valpartij in de beginfase. De Spanjaard probeerde door te rijden, maar zonder verder te komen dan de 26e positie.

Op zondag, bij de start van de eerste manche, was zijn startpositie vanaf de poort goed, maar na de eerste paar ronden bevond hij zich voorbij de vijftiende positie. Naarmate de minuten verstreken, leek zijn actie minder effectief, ook vanwege zijn niet perfecte fysieke conditie. Aan de finish passeerde hij als 23e.
Race twee begon beter, Yago bevond zich meteen dicht bij de top tien, maar ook deze keer verloor hij posities en ronde na ronde raakte hij verstrikt aan de rand van de puntenzone. In het laatste deel van de race had hij de kracht om de twintigste positie te pakken, de laatste die nuttig was om wereldkampioenschapspunten te pakken.
Een race van lijden waarvan we hopen dat het zal dienen om weer in de beste conditie te komen met het oog op de belangrijke verplichtingen die ons de komende twee weken te wachten staan.
Na negen ronden van het MX2 Wereldkampioenschap staat Yago op de 24e plaats.

YAGO MARTINEZ: “Moeilijke race, er valt niet veel te zeggen over dit weekend. Dit zanderige circuit was moeilijk voor mij en ik vond geen hoog tempo op zondag. Er ligt nog veel kampioenschap voor ons, we zullen werken tot de resultaten komen.”

Brando begon zijn weekend met de tijdritten om toegang te krijgen tot de 125 heats. In zijn groep behaalde hij een 16e tijd die nuttig was om zich te kwalificeren, maar dat zou een grote handicap bij de start met zich mee hebben gebracht.
In de eerste race, die ‘s middags werd verreden, slaagde hij erin om tijdens de heat dicht bij de top tien te blijven en uiteindelijk passeerde hij als 12e aan de finish. In de tweede manche op zondag was zijn start goed geweest, maar een rijder kwam voor hem ten val en hij kon het niet ontwijken. Achteraan de groep probeerde hij zoveel mogelijk posities op te schuiven en eindigde als twintigste bij de zwart-wit geblokte vlag.
Met deze resultaten bezet Brando na zes ronden van dit EMX125 Europees Kampioenschap de twaalfde positie in de tussenstand van het kampioenschap.

BRANDO RISPOLI: “Het was een weekend met veel ups en downs. Helaas kon ik niet het juiste gevoel vinden met de baan, maar laten we naar de positieve dingen kijken, er zijn nog meer tests om te laten zien dat we tot de besten in dit kampioenschap kunnen behoren. Tot ziens in Maggiora! Ik bedank iedereen die me helpt.”

De volgende afspraak voor beiden en voor het team is komend weekend, de Italiaanse GP van beide categorieën. Laten we hopen dat de lucht in huis het goed kan doen om goede resultaten te behalen.