TM MOTO STEELS DR JACK – GP D’ITALIA ROUND #10 MONDIALE MX2 – ROUND #7 EMX125 BRANDO RISPOLI A PODIO NEL GP D’ITALIA!

Eindelijk zag de Italiaanse GP ons tussen de hoofdrolspelers, Brando Rispoli klom naar de tweede trede van het podium in de EMX125 en bracht de kleuren van TM moto naar de top. Goede prestatie ook voor Yago Martinez in de punten in beide heats van het MX2 Wereldkampioenschap.

Het Maggiorapark bood in het weekend allerlei weersomstandigheden. De modder en regen op zaterdag maakten plaats voor de zon en hitte op zondag. Het was dan ook een moeilijke taak voor de renners om het parcours gedurende de twee dagen zo goed mogelijk te interpreteren.

Yago Martinez, die deelneemt aan het MX2 Wereldkampioenschap, begon met de kwalificatiesessie van zaterdag waarin hij op de 11e plaats eindigde. Dezelfde positie dan in de RAM Qualifying race, waarin hij de hele race in het midden van de groep vocht.

Op zondag wist Yago, weliswaar met een moeilijke positie aan de poort, goed te starten bij de start van de eerste manche en meteen in de buurt van de top tien te komen. Tijdens de race vocht hij steeds rond de vijftiende plaats en bij vlagen bleef hij zelfs op de 13e plaats. Aan de finish, na een paar posities te hebben verloren, passeerde hij de 15e plaats.

In de tweede manche was zijn start niet zo effectief en voor de duur van de race vocht hij altijd tussen de vijftiende en twintigste positie. Aan de finish eindigde hij op de 18e plaats, waarmee hij andere belangrijke punten mee naar huis nam

Als we nu halverwege het kampioenschap zijn, bezet Yago de 23e positie in het algemeen klassement.

 

YAGO MARTINEZ: “We zijn ervan overtuigd dat als we met een voorsprong beginnen, we goede resultaten kunnen behalen, we zullen aan deze punten werken om de rest van het seizoen goed af te sluiten! We hebben snelheid, maar we moeten ons ook concentreren op de sabat, die het leven voor ons zondag gemakkelijker zal maken door betere posities bij de start te hebben. Tot ziens in Ponte a Egola, zoals gewoonlijk dank aan het team en al onze supporters.”

Brando begon zijn zaterdag op een optimale manier. Het zware terrein was geen probleem voor hem die de tweede tijd in zijn kwalificatiegroep neerzette en zo een mooie startpositie kreeg.

Op zaterdagmiddag besloten de organisatoren om race één te annuleren vanwege de weersomstandigheden, waardoor alles werd uitgesteld tot zondag. De volgende dag werd besloten om slechts één heat te rijden, tot grote spijt van alle coureurs en teams.

Aan het begin van de enige heat kende Brando een perfecte start, nam de hole shot en nam meteen de leiding van de groep. Tijdens de tweede ronde zorgde een valpartij ervoor dat hij een paar posities verloor. Vanaf de vierde plaats begon hij in een zeer hoog tempo te hameren en pakte hij de derde en tweede plaats in het klassement. Toen hij achter de leider kwam, probeerde hij dichterbij te komen, maar de hitte liep ten einde.

Brando eindigde als tweede in de race en in het GP-klassement en klom zo naar de tweede trede van het podium in Maggiora!!
Hij bezet nu de elfde positie in de tussenstand van het kampioenschap en heeft nog vier ronden om te proberen in de top tien van het toernooi te komen.

BRANDO RISPOLI: “Spectaculair weekend in Maggiora, ik heb zaterdag laten zien dat ik een van de snelsten was en kwam twee keer dicht bij de pole in mijn groep. De race verliep min of meer zoals ik wilde, het doel was om als eerste te starten en dat lukte, terwijl ik een voorsprong creëerde in de eerste positie, zorgde een verplaatsing in de bocht ervoor dat ik viel, vanaf de vierde plaats wist ik me te herstellen door in de laatste ronde dichter bij de eerste te komen en vervolgens als tweede te eindigen. Ik ben zeer tevreden, ik kom uit een periode die meer negatief dan positief was, ik heb eindelijk een uitstekend resultaat behaald zonder ooit op te geven. Ik moet alle Tm-moto’s, Robin Caldelli, Brian Tiso, Giovanni Adamo, Massimiliano Costantini, de motorclub Torre della Meloria, Ivano Zanatta, Simone Lorenzoni, SnepSpa, Mario Resti, Saba fish en mijn familie bedanken, zonder hen zou dit resultaat er niet zijn gekomen.”

De volgende race waar onze beide coureurs aan deelnemen is al komend weekend. De vierde ronde van de Italiaanse Pro Prestige vindt plaats in Ponte a Egola (PI). Yago en Brando zullen allebei deelnemen aan MX2.