WEEKEND SFORTUNATO A MAGGIORA PER IL TEAM MILLIONAIRE NEL MONDIALE MXGP

MAGGIORA (NO) – De snelheid werd gezien, maar het geluk ontbrak.

Deze paar woorden zijn genoeg om de tiende ronde van het MXGP-wereldkampioenschap die afgelopen weekend in Maggiora werd gehouden, het beste te beschrijven, waarin het Millionaire Racing Team ABF Italia de twee Calabriërs Emilio Scuteri en Giuseppe Tropepe zoals gewoonlijk aan de start bracht.

Het weekend begon, ondanks het onzekere en soms regenachtige weer, met uitstekende auspiciën op zaterdag, en de coureurs van het team behaalden respectievelijk een tweeëntwintigste plaats met Scuteri en een negentiende plaats in de kwalificatierace, waarmee ze bewezen dat ze de top twintig coureurs van de wereld kunnen bijhouden.

Zondag, gekenmerkt door een zomerzon, veranderde de connotaties van de baan, waardoor het verraderlijk en monopathisch werd.
Desondanks, en ondanks een fysiek uithoudingsvermogen dat nog op de proef moet worden gesteld, behaalde Giuseppe Troepepe zijn beste resultaat van het seizoen in het MXGP-wereldkampioenschap, tijdens de eerste race, waar de Calabriër, momenteel tweede in het Italiaanse Prestige-kampioenschap, als dertiende de geblokte vlag passeerde, op slechts een zucht van de top tien en ruim in de top 15. Emilio Scuteri daarentegen, na een paar te veel fouten maar met grote vastberadenheid, eindigde op de eenentwintigste positie.

Pech trof de twee jonge Calabrische renners in race twee, waar Tropepe moest opgeven na een ongeval in de tweede bocht waarbij meerdere rijders betrokken waren, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Emilio daarentegen, die in de eerste ronde in de top tien stond, kwam in een hevige crash terecht waardoor hij de race niet kon voortzetten.

“Ik ben tevreden met de snelheid die we dit weekend hebben laten zien.” – verklaart Michele Caprioli, teammanager. “Ondanks dat we in race twee uitvielen, werden we geconfronteerd met Giuseppe’s beste prestatie op het wereldkampioenschap dit jaar, en hij liet zien dat hij kan strijden voor de top tien. We mikken steeds hoger, en dat is alleen maar te danken aan de inzet van het hele team en de sponsors die ons helpen om dit avontuur voort te zetten.”

We zullen het team opnieuw ontmoeten tijdens de vierde ronde van het Italiaanse Prestige-kampioenschap in Ponte a Egola die voor dit weekend op het programma staat.