Goed begin van Jannes Vos aan DMoMX

Na een heel goed verlopen winterperiode is Jannes Vos goed begonnen aan de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc. De KTM-rijder werd zesde op het opnieuw goed bezochte circuit van Harfsen. Met een vijfde en negende plaats was de Zuid-Hollander zeker tevreden. De zege ging naar Timo Heuver die beide manches wist te zegevieren.

1e manche:
De winterperiode was dan wel heel goed verlopen de voorjaarswedstrijd in Lierop en de eerste NK in Oss waren beide lastige wedstrijden. De snelheid van de scholier is goed maar in het gedrang is hij vaak nog te lief voor de concurrentie. Met een negende trainingstijd op zondagochtend wist Jannes een goede startplek voor de wedstrijden te bemachtigen. De start van de eerste manche was goed en dat bracht hem direct in de top tien. Vervolgens werkt hij zich naar voren, de Alpinestars-geklede crosser neemt halverwege de wedstrijd de derde plaats in handen! Ricardo Bauer volgt Jannes de gehele wedstrijd maar na ruim tien minuten komt de Oostenrijker voorbij. In de slotfase komt snelstarter Jekabs Hudolejs terug na een valpartij en hij pakt de vierde plaats over waardoor de Vos Racing-rijder de top vijf compleet maakt.

2e manche:
De tweede start is iets minder maar dankzij knap stuurwerk weet Jannes nog als dertiende uit de eerste ronde te komen. Na een foutje in de tweede ronden gaat er een plekje verloren maar de 14-jarige crosser herpakt zich vervolgens goed. Hij weet zich in de eerste helft van de wedstrijd over 20 minuten en een ronde op te werken naar de tiende plaats. Dit lijkt het maximale maar door een foutje van Hudolejs kan in de laatste ronde nog de negende plaats worden gepakt!

Volgende keer:
De Dutch Masters of Motocross gaat op Paasmaandag (1 april) verder op het circuit van Oldebroek. De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc is op 30 en 31 maart in Denemarken.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc; Harfsen, NL:
1e manche
1. Timo Heuver NL KTM
2. Torre Van mechgelen B KTM
3. Ricardo Bauer A KTM
4. Jekabs Hudolejs Let GasGas
5. Jannes Vos NL KTM

2e manche
1. Timo Heuver NL KTM
2. Torre Van mechgelen B KTM
3. Ryan Opligger A KTM
4. Itay Weinberg Isr KTM
5. Ricardo Bauer A KTM
9. Jannes Vos NL KTM

Dagklassement:
1. Timo Heuver NL KTM 1-1
2. Torre Van mechgelen B KTM 2-2
3. Ricardo Bauer A KTM 5-3
4. Ryan Opligger A KTM 10-3
5. Itay Weinberg Isr KTM 11-4
6. Jannes Vos NL KTM 5-9

Tussenstand na 1 wedstrijd DMoMX 85:
1. Timo Heuver NL KTM 50
2. Torre Van mechgelen B KTM 44
3. Ricardo Bauer A KTM 36
4. Ryan Opligger A KTM 31
5. Itay Weinberg Isr KTM 28
6. Jannes Vos NL KTM 26