Sterke start Jeremy Knuiman in Dutch Masters of Motocross te Harfsen

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de Dutch Masters of Motocross in Harfsen op de planning staan. Dit in de nieuwe teamkleuren van het Twenty Racing GasGas team.
Damien was 1,5 week geleden in Oss hard gevallen en ging helaas met een pijnlijke schouder van start.

Tijdens de tijdtraining kon Damien in het begin geen goede ruimte op de baan vinden en zette een 14e tijd neer. De een na laatste ronde kon hij nog veel ruimte creëren en kon nog een goed rondje aanzetten en kwam op een 7e plaats in deze training uit, in groep A.

In de eerste manche was Damien goed weg uit het starthek, maar werd erg naar buiten gedrukt in de eerste bocht. Damien begon de wedstrijd rond de 20e plaats. Al snel wist hij een goed tempo aan te houden en kon zich terug vechten naar de 15e plaats. Deze plaats kon hij vasthouden ondanks zijn opspelende zere schouder en kwam over de finish als 15e in de eerste manche.

In de tweede manche had Damien een mindere start uit het starthek, maar kon de eerste bocht kort afdraaien aan de binnenkant. Hij begon de wedstrijd nu op een 24e plaats en had een goed tempo te pakken en wist al snel veel plaatsen goed te maken. Na 10 minuten wedstrijd reed hij op zijn eigen vasthoudende tempo wat hij vol kon houden met zijn schouder, en wist uiteindelijk zichzelf weer terug te rijden naar de 15e plaats. Met twee keer een vijftiende plaats, wist Damien 14e totaal te worden. Ondanks zijn blessure toch tevreden met het resultaat in dit sterke internationale veld.

Tijdens de tijdtraining had Jeremy gelijk goed zijn ritme en rijlijnen te pakken, op de moeilijke baan van Harfsen, en wist een 5e tijd neer te zetten. Later zakte deze af naar een 9e tijd, maar in de laatste ronden van de training wist Jeremy nog zijn tijd iets te verbeteren om een 8e tijd neer te zetten in de tijdtraining.

In de eerste manche had Jeremy een goede start en wist de eerste ronde door te komen op een 7e plaats. Jeremy had goed zijn ritme te pakken en wist al een aantal ronden later door te komen op een 5e plaats, hij moest goed tempo houden want de druk van achter was groot. In de eind fase van de wedstrijd wist Jeremy een klein gaatje te slaan op zijn concurrenten en deze manche te finishen op een 5e plaats.

In de tweede manche had Jeremy een goede start, alleen was er veel gedrang in de eerste bocht waardoor Jeremy veel plaatsen verloor. In de eerste ronde wist Jeremy alweer op een 12e plaats door te komen, na een aantal ronden strijd wist Jeremy op een 8e plaats te komen rijden, de voorsprong naar de rijders voor hem was te groot om deze nog te achterhalen. Jeremy wist deze manche op een 8e plaats te finishen.
Totaal was dit goed voor de 7e plaats overall in dit sterke deelnemersveld.

De volgende wedstrijd is de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek, tweede Paasdag, waar Jeremy en Damien zich nu voor klaar gaan stomen.

Foto’s Eric Laurijssen