Een zesde plaats voor Jannes Vos op Eurocircuit

De tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc ‘Central Europe’ (EMX85) werd verreden op het Eurocircuit. Het beroemde circuit in Valkenwaard waar vele prachtige Grand Prix zijn georganiseerd in het verleden. Jannes Vos werd op het Brabantse circuit zesde door tijdens de manches als achtste en zesde over de finish te komen. De zege ging naar de Brit Hyaden Statt die beide manches wist te winnen.

1e manche
De trainingen op zaterdag verlopen heel goed en Jannes zet de snelste tijd op de klokken. De start tijdens de kwalificatiewedstrijd is echter matig. Ondanks dat weet de scholier zich als vijfde in zijn groep te plaatsen voor de wedstrijden op zondagmiddag. De eerste manche begint niet goed voor Jannes die buiten de punten aan de wedstrijd begint. Gelukkig wordt snel het juiste tempo gevonden en de KTM-rijder werkt zich rustig en beheerst naar voren. De Ultimate Racing Suspension wordt regelmatig op de proef gesteld maar de machine blijft optimaal veren. Mede hierdoor kan Jannes zich vanaf de twintigste plaats bij de eerste doorkomst naar een achtste plaats werken. Meer zat er helaas niet in maar het rijden gaf vertrouwen voor de tweede manche.

2e manche
Ook de tweede manche is de start niet zo goed maar gelukkig weet de HGS Exhausting gesteunde rijder als negende uit de eerste ronde te komen. Vervolgens werkt hij zich snel naar voren maar de op de vierde plaats rijdende Bertram Thorius laat zich niet passeren. Het tempo van de Deen wordt overgenomen en ook Oliver Jüngling vind de aansluiting bij dit duo. De achterblijvers gooien vervolgens roet in het eten van Jannes waardoor Jüngling voorbij komt. In de laatste ronde komt Simon Hahn in de problemen, Jannes weet hier helaas niet van te profiteren waardoor hij als zesde over de finish komt.

Volgende keer:
Het Europees Kampioenschap 85cc gaat op 18-19 mei in Reutlingen verder. De beste 25 rijders in de regio plaatsen zich voor  de halve finale op 29-30 juni in Litouwen. De volgende wedstrijd is komend weekend in Frustlich Drehna waar de eerste wedstrijd van de ADAC MX Masters zal worden verreden.

Uitslagen EMX85 Central Europe #2; Valkenswaard, NL:
1e manche
1. Hayden Statt GB KTM
2. Kenzo Jaspers NL Husqvarna
3. Bertram Thorius DK Yamaha
4. Storm Maymann DK Yamaha
5. Robbie Daly GB KTM
8. Jannes Vos NL KTM

2e manche
1. Hayden Statt GB KTM
2. Kenzo Jaspers NL Husqvarna
3. Bertram Thorius DK Yamaha
4. Oliver Jüngling D Husqvarna
5. Simon Hahn D KTM
6. Jannes Vos NL KTM

Dagklassement:
1. Hayden Statt GB KTM 1-1
2. Kenzo Jaspers NL Husqvarna 2-2
3. Bertram Thorius DK Yamaha 3-3
4. Oliver Jüngling D Husqvarna 7-4
5. Robbie Daly GB KTM 5-7
6. Jannes Vos NL KTM 8-6

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Hayden Statt GB KTM 88
2. Oliver Jüngling D Husqvarna 74
3. Kenzo Jaspers NL Husqvarna 68
4. Jannes Vos NL KTM 66

5. Robbie Daly GB KTM 57

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen