2024 FIM Women’s Motocross World Championship – RND #04, GP of Germany, Teutschenthal

In het lastige weekend van Teutschenthal, tussen regen en modder, behaalde Danée Gelissen de beste klassering van het seizoen door als zesde te eindigen in race 2. Als negende van de dag komt de Nederlander van Ceres71 Racing Team steeds dichter bij de ‘top 10’ van het kampioenschap.

Met de Duitse GP op het historische circuit van Teutschenthal keren de meisjes van het wereldkampioenschap voor vrouwen terug naar de race om deel te nemen aan de vierde van de zeven ronden die op de kalender staan voor dit veeleisende seizoen.

Na de successen behaald in de laatste twee ronden van het Italiaanse MX PRO Prestige Championship, staan het Ceres71 Racing Team en Danée Gelissen voor de lange reis naar de buitenwijken van de stad Leipzig, in het hart van Duitsland, om deel te nemen aan het evenement met het vertrouwen op een goed resultaat.

Op zaterdagochtend testten de meiden de kenmerkende ‘harde’ ondergrond van de Duitse baan in de vrije training, waarna Danée als achtste eindigde. In de daaropvolgende tijdritten, met een parcours dat al duidelijk gemarkeerd en uitdagend was, bevestigde de Nederlander zichzelf in de ‘top 10’ en eindigde als negende.

Op dezelfde dag van zaterdag, in de vroege namiddag, stellen de meisjes zich op om de start van race 1 te nemen.Aan het begin van de heats begint Danée goed en positioneert zich meteen dicht bij de ‘top 10’. In het centrale deel van de race voltooide de Ceres71 Racing Team-coureur enkele inhaalacties totdat ze zich op de tiende plaats nestelde. Na het voltooien van de twaalf ronden van de race kwam hij over de finish en bevestigde hij de tiende positie.

Op zondagochtend is de baan nog erg modderig door de regen die ‘s nachts is gevallen als de meiden zich achter het hek opstellen voor de start van race 2. Danée start iets achterop, maar haar comeback gaat razendsnel en al aan het einde van de eerste ronde bezet ze de achtste positie. Toen het weer begon te regenen en de baanomstandigheden ronde na ronde verslechterden, reed Danée veilig en maakte geen fouten, en bereikte de finish als zesde, waarmee hij het beste resultaat van de heats van dit seizoen behaalde.

Met de scores die hij in de twee etappes van de race heeft behaald, sluit de Nederlander de GP van Duitsland af in de ‘top 10’ door de negende plaats te behalen. In het algemeen klassement herstelt hij zich opnieuw en klimt hij van de 12e naar de 11e plaats, slechts vier punten achter de ‘top 10’.

De vijfde ronde van het FIM Women’s Motocross World Championship staat gepland in Italië tijdens de Italiaanse GP in Maggiora in het weekend van 15 en 16 juni.

Danée Gelissen #717: Dit was een goed weekend in Teutschenthal . Op zaterdag had ik vanaf de vrije training een goed gevoel met de baan. In de tijdritten kwam ik in de eerste ronde ten val, maar ik wist toch de negende tijd te behalen. In de eerste manche had ik het goed moeilijk, maar ik reed niet naar mijn volledige potentieel. In de tweede manche, in de modder, reed ik goed en eindigde ik met plezier als zesde, mijn beste resultaat tot nu toe”!

Alessio Chiodi (teammanager): “Op zaterdag ondervond Danée wat moeilijkheden, ze was stijf in het rijden, vooral toen ze geconfronteerd werd met de lange en diepe kanalen die in het grootste deel van de baan aanwezig waren. Op zondag had ze echter, ondanks de modder op de baan, een goede start en behaalde ze een goed resultaat. Absoluut een positieve tweede race voor het team, maar vooral voor haar met een resultaat dat het vertrouwen in haar mogelijkheden zeker kan vergroten. Nu gaan we terug naar Italië en maken we ons klaar voor de Maggiora-ronde, in de hoop nog een goede race te hebben voor onze fans!”