ADRIÀ SÁNCHEZ BEKLIMT HET PODIUM IN INFIESTO IN EEN WEEKEND VOL MODDER EN REGEN

De 3e ronde van het Spaanse Enduro-kampioenschap vond dit weekend plaats in Infiesto, Asturië, met de regen en modder als de onbetwiste hoofdrolspelers van twee dagen waarin de vraag maximaal was, tot het punt dat voor de dag van zondag enkele wijzigingen aan de route werden aangebracht op verschillende gebieden die erg delicaat waren, naast het elimineren van de rally in de laatste ronde.

Deze racecontext was niet bepaald ideaal voor Jaume Betriu, die uit een paar moeilijke weken kwam waarin hij amper had kunnen trainen als gevolg van de blessure die hij opliep in de EnduroGP in Roemenië. Desondanks verloor hij geen gezichtsverlies in de race en vocht hij tegen tegenspoed om als 4e op zaterdag en 5e op zondag te eindigen in de E3, wat positieve punten opleverde voor het kampioenschap, dat nu een lange pauze ingaat tot november.

Adriá Sánchez zette een zeer positieve prestatie neer en klom naar de derde trede van het E1-podium. Op zaterdag slaagde hij erin te overleven en als 3e te eindigen, waarbij hij enkele klassementsproeven en een rally overwon die de vraag naar de dag deed toenemen. Op zondag zette hij opnieuw een solide prestatie neer en eindigde als 4e, genoeg om in de Top 3 van het weekend te komen.

In Junior Open verloor het team Juan Pablo Clericus in de 2e ronde van de crosstest van zaterdag. Een harde val dwong hem met hevige pijn in zijn schouder naar de opgave te gaan toen hij weer bovenaan het klassement stond. Lluis Gonfaus en Oriol Solsona konden niet finishen op zaterdag, maar wel op zondag, waarbij Solsona de 3e plaats pakte en Gonfaus de Top 5 afsloot. Raúl Sánchez had een ingewikkeld weekend, die zaterdag en zondag niet kon finishen in Junior 125.

In deze race verleende WP Eric Augé ook assistentie aan Abel Carbabllés, die deelnam aan E2 en Dani Sánchez, die zijn sociale netwerken (@dani_sanchez_600) “pauzeerde” om de ervaring te beleven om voor het eerst deel te nemen aan een ronde van het Spaanse kampioenschap.

De nationale competitie gaat nu een lange pauze in. De wedstrijd wordt pas op 10 november in Cózar gereactiveerd. De activiteit van het team stopt echter niet, met het EnduroGP Wereldkampioenschap in Italië over twee weken.