Podium voor Jeremy Knuiman tijdens NRW-MX Cup in Eschweiler

Afgelopen zondag had Jeremy een wedstrijd in het Duitse Eschweiler op het programma staan, bij de Nord-Rhein Westfalen MX Cup bij MSC Grenzland e.V. Hij nam deel aan deze wedstrijd met de bedoeling om veel meters te maken op de Duitse harde ondergrond.

In de eerste vrije training was duidelijk zichtbaar dat Jeremy zich thuis voelde op deze mooie technische baan. Ondanks de regen van de voorgaande nacht, was de baan goed berijdbaar en was er veel grip. In de volgende tijdtraining had Jeremy wederom goed zijn ritme te pakken, ondanks een klein foutje in het begin van de training wist hij naderhand de eerste tijd neer te zetten. Deze bleef de rest van de training staan, wat betekende dat Jeremy als eerste een startplaats achter het starthek uit mocht zoeken.

In de eerste manche had Jeremy een goede start en wist als tweede door de eerste bocht te komen. Hij ging gelijk in de aanval en wist de leiding in de eerste ronde van de wedstrijd over te nemen. Agressief en aanvallend probeerde hij de eerste ronden te rijden. Daardoor wist Jeremy elke ronde zijn voorsprong iets op te bouwen en kon hij deze manche als eerste over de finish komen.

In de tweede manche had Jeremy een iets mindere start en begon de wedstrijd als 10e rijder. Wederom koos hij voor de aanval en wist de eerste ronde op een 3e plaats door te komen. Enkele ronden later wist Jeremy de eerste plaats over te nemen en door het tempo hoog te houden kon hij net zoals in de eerste manche weer een mooie voorsprong opbouwen en ook deze manche winnend afsluiten.

In de daguitslag mocht hij op de hoogste plaats van het ereschavot plaatsnemen. Damien nam vanwege zijn blessure nog niet deel aan deze wedstrijd, maar heeft wel de trainingen hervat. Komend weekend zal in het teken staan van trainingen en eventueel een oefenwedstrijd, om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd van de ADAC in Bielstein.

 

 

 

Foto’s Oskar Wutz