Eerste top-10 klassering voor Damien Knuiman in DMoMX te Oldebroek

Damien en Jeremy Knuiman hadden afgelopen maandag tweede Paasdag de 2e wedstrijd van de Dutch Masters of Motorcross op de planning staan.
Voorafgaand aan deze wedstrijd werkte de mannen enkele trainingen af, hierin bleek dat Damien steeds minder last had van zijn opgelopen schouderblessure in Oss. Dat bleek gelijk in de tijdtraining. Damien kon goed zijn ritme vinden en direct een goede ronde neerzetten en kwam uit op een 7e plaats in zijn groep. Helaas moest hij door kleine problemen aan zijn motor van motor wisselen. Dit deerde hem niet, want even later kon hij nog enkele goede rondes neerzetten.

Tijdens de start van de eerste manche was Damien minder goed weg. Hij werd meteen ingesloten tussen de toppers uit het sterke MX2 veld maar wist in de eerste bocht kortaf te draaien en kon de eerste ronde doorkomen op een 18e positie. Damien zat goed in zijn ritme en wist zich terug te vechten na een 14e plaats in de eerste manche.

In de tweede manche had Damien een betere start en wist direct aansluiting met de top 10 te vinden. Het tempo lag erg hoog en hij moest even een tandje terug nemen. Hij zakte terug van de 11e naar een 15e plaats. Na enkele ronden herpakte hij zijn ritme en vond aansluiting bij de rijders voor hem. Hij wist nogmaals te versnellen en een hoog tempo aan te houden. Hierdoor kon hij zich terugvechten naar een 8e plaats in deze manche. Hij was erg tevreden met het goede resultaat in zijn rookie jaar in de MX2 klasse op de GasGas MC 250cc. Dit was goed voor een 10e plaats in de einduitslag van de dag.

In de tijdtraining had Jeremy een goed gevoel met de baan maar kon moeilijk zijn ritme en ruimte vinden. Omdat hij op een nieuwe GasGas motor reed was het ook nog even wennen en besloot terug te vallen op zijn trainingsmotor. Het was erg druk op de baan waardoor hij niet verder kwam dan een 15e plaats in deze training.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond de 15e plaats. In het begin van de wedstrijd had Jeremy moeite om zijn goede ritme te vinden op de baan. Maar hij ging elke ronde beter rijden, waardoor hij op het eind van de wedstrijd nog een hoog tempo kon vasthouden en wat plaatsen winst wist te boeken. Jeremy kwam op een mooie 8e plaats over de finish.

In de tweede manche had Jeremy een betere start en wist de eerste ronde door te komen op een 10e plaats. Helaas kwam hij onschuldig ten val in de tweede ronde van de wedstrijd, waardoor hij vanaf midden twintig de wedstrijd weer moest beginnen. Jeremy had gelijk een goed ritme te pakken en wist zichzelf goed naar voren te rijden om uiteindelijk toch nog als 11e over de finish te komt. Hierbij werd Jeremy ook 11e overall van de dag.

In de tussenstand na twee wedstrijden van de Dutch Masters of Motorcross neemt Jeremy in de MX1 klasse een keurige 7e plaats in en Damien in de MX2 klasse een 10e positie.

De volgende wedstrijd op de planning voor de jongens is de Dutch Nationals aankomende zondag in Lochem.