GT Husqvarna team strijdend in de UMX van Borculo

Het GT Husqvarna team kwam het afgelopen weekend aan de start bij de UMX-wedstrijd in Borculo.

Jordi Tuitert ging op zaterdag eerst nog van start in de openbekercross in Utrecht om na zijn polsbreuk weer extra wedstrijdritme op te doen. De MX2 en MX1 klasse reden hier samen.

In de tijdtraining was de baan nog aan de natte kant en hierin zette Jordi een veertiende tijd op de klok. In de eerste manche pakte Jordi een hele goede start en kon als achtste aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd moest hij twee plaatsen prijsgeven maar bleef knokken voor wat hij waard was. Echter met nog twee ronden te gaan kwam hij op een negende plaats rijdend ten val en kwam daarna helaas niet meer in zijn ritme. Dit resulteerde in een twaalfde plaats.

Bij de start van de tweede manche kwam Jordi moeilijk weg en kwam ditmaal pas op een twintigste plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij gelijk een paar plaatsen winst te boeken en zette in de wedstrijd goed door om uiteindelijk als achtste over de finish te komen.

In het dagklassement van de MX2 klasse werd hij achtste en van de 125cc rijders was hij derde. Er was niet veel tijd van uitrusten want op zondag staat de derde UMX-wedstrijd op het programma in Borculo. In de tijdtraining kreeg hij na ongeveer 10 minuten te kampen met een mechanisch probleem en moest de baan verlaten. Ondanks dit sloot hij de sessie toch nog af met een tiende plaats. Helaas kon het probleem niet verholpen worden waardoor dit het einde van de dag betekende voor Jordi.

Ook Hidde Nijlant kwam aan de start in Borculo en wist in de tijdtraining een dertiende tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en kende een goede beginfase. Gedurende de wedstrijd had hij wat moeite met het bochtenwerk en wist na een valpartij twaalfde te worden.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en reed vervolgens constant. Met goede rondetijden wist hij er een achtste plaats uit te halen en werd hiermee negende in het dagklassement.

Berjn Eckelboom kreeg in de training af te rekenen met een lekke achterband waardoor hij niet verder kwam dan een achtentwintigste tijd. Dit was net niet voldoende voor de A groep waardoor hij in de B groep moest rijden.

In de eerste manche pakte Berjn kopstart en had gedurende de wedstrijd een mooie duel om de eerste plaats. Uiteindelijk finishte hij op een tweede plaats.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij de koppositie over te nemen maar moest deze helaas ook weer afstaan. Toen de kopman een foutje maakte, kon Berjn de koppositie weer terug in handen nemen en won de manche.

In het dagklassement van de 500cc klasse wist Berjn zevende te worden. Aankomende zaterdag wordt de UMX-wedstrijd in Lochem verreden en hier gaat Berjn weer voor de A groep